Privacy en cookie beleid

Algemeen

Dit is de privacyverklaring van VZW Toerisme Beringen, met maatschappelijke zetel te Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0407.765.729 (“VZW Toerisme Beringen”). VZW Toerisme Beringen treedt op als de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de door jou meegedeelde persoonsgegevens, die zij kan verkrijgen (i) rechtstreeks van jou in het kader van haar diensten, activiteiten of producten, of (ii) via derden-partners, onderaannemers of contractspartijen.

Juridisch kader

Deze privacyverklaring is onderworpen aan (i) de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (“Privacywet”), en/of (ii) de Verordening (EU) 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming) (“AVG”) (samen of afzonderlijk “Privacywetgeving”).

Doel

VZW Toerisme Beringen verzorgt het toeristisch onthaal, de toeristische promotie en enkele evenementen in Beringen waarvoor wij gegevens dienen te verzamelen. De door jou meegedeelde persoonsgegevens kunnen door VZW Toerisme Beringen verwerkt worden met het oog op het aanbieden en organiseren van haar diensten, activiteiten of producten, dit in overeenstemming met de relevante bepalingen van de Privacywetgeving en deze privacyverklaring.

Welke gegevens worden verzameld / verwerkt en waarom?

De VZW verzamelt gegevens voor de uitvoering van haar taak binnen haar doelstelling. Het kan gaan om algemene persoonsgegevens, zoals bijvoorbeeld naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en zelfs je IP adres. Deze gegevens worden rechtstreeks van de betrokkene verkregen. De gegevens worden enkel gebruikt voor de doeleinden waarvoor ze verkregen zijn.

Met wie delen wij deze gegevens?

Derden: De verzamelde gegevens kunnen in bepaalde gevallen aan derde partijen verstrekt worden indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Deze derden waarborgen de beveiliging van uw persoonsgegevens.

Op welke manier beschermen wij uw persoonlijke gegevens?

Wij vragen enkel de strikt noodzakelijke gegevens op (proportionaliteit) en springen hier zorgvuldig mee om. Dit betekent dat we hiermee discreet omspringen, controleren of ze volledig en correct zijn en instaan voor de beveiliging ervan.

Bewaring

Wij bewaren uw persoonsgegevens in principe maar zolang ze noodzakelijk zijn om de doelstelling te bereiken, tenzij we wettelijk verplicht zijn om de gegevens langer te bewaren (archiefwetten). Daarna worden de persoonsgegevens vernietigd.

Verantwoordelijkheid verwerking

Mocht er toch iets fout lopen, of u heeft bijkomende vragen rond het gebruik van uw persoonsgegevens, dan kan u steeds contact opnemen met 011 430 250 of informatieveiligheid@beringen.be

Aanpassen gegevens

U heeft steeds het recht om uw persoonsgegevens te raadplegen, ze te laten corrigeren als er fouten zijn, en zelfs om uw gegevens te laten wissen. U kan hiervoor contact opnemen zoals beschreven in het vorige punt. Let wel op: onze organisatie is gebonden aan vele wetten en decreten rond het verwerken en archiveren van gegevens. Daarom zullen wij in veel gevallen niet kunnen ingaan op het recht op wijziging en/of wissing. Wij zullen waar nodig ook uw identiteit nauwgezet controleren om frauduleuze aanvragen tegen te gaan.

Klacht

Indien u zich onterecht behandeld voelt inzake de verwerking van uw persoonsgegevens, kan u steeds klacht indienen bij de toezichthoudende autoriteit: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be

Wijziging van privacyverklaring

VZW Toerisme Beringen kan op elk moment deze privacyverklaring wijziging. We zullen van deze wijziging steeds een aankondiging doen op onze website. Raadpleeg ze daarom regelmatig.

 

 

Cookiebeleid

Wat is een cookie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan u verwijderen via de instellingen van uw browser.

gebruik maken van sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek heeft bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

tracking cookies van onszelf

Met uw toestemming plaatsen wij een cookie op uw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra u een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat u naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

tracking cookies van onze adverteerders

Met uw toestemming plaatsen onze adverteerders “tracking cookies” op uw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van uw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van uw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Google Analytics 

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP- adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor- programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Social media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

persoonsgegevens

Recht op inzage en correctie of verwijdering van uw gegevens
U heeft het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van uw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser.

cookie instellingen

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.