Paalse Plas

De plas is de thuisbasis van zeil- en windsurfclub Sirocco. In juli en augustus is er een afgebakende zwemzone. Je kunt er ook genieten op het strand en ravotten in de avontuurlijke piratenspeeltuin. Gooi je liever de haak uit op de hengelsteigers? Of geniet je rustig op een bankje na een lange fietstocht? Het kan allemaal. Om iets te eten, ben je welkom in het fietscafé.

Op de oevers van de 40 hectaren grote plas vind je een lig- en speelweide, zitbanken, een strand, een beachvolleybalveld en een avontuurlijke piratenspeeltuin met een supergroot speelschip. Voor vissers zijn er afgebakende zones en een aantal hengelsteigers.
Het fietspad rond de plas maakt deel uit van het fietsroutenetwerk en wordt gretig gebruikt door wandelaars en fietsers. In het fietscafé De Paalse Plas worden de benen rust gegund bij een lekker drankje. Je kan er ook uitgebreid tafelen.
Voor de zonaanbidders is er een strand aangelegd. De afgebakende zwemvijver is geopend in juli en augustus.
De prachtige Millennium Golf aan de Paalse Plas maakt het “mooiste plekje van de wereld” helemaal compleet. Je kunt er terecht voor initiaties om je eerste stappen in golf te zetten.

 

Stratenplan

Holststraat 76, 3583 Beringen