gidstocht 'Multiculturele hapjestocht'

EEN SMAKELIJKE REIS DOOR DE CITÉ


Zoveel invloeden, zoveel culturen. Goed voor een wandeling van hapje naar hapje, van Turkije over Polen naar Italië. De tocht start in het Mijnmuseum. Hier beschrijft de gids hoe mannen uit andere landen naar hier kwamen om in de mijn te werken. Het begin van een kleurrijke cité. De verhalen worden op smaak gebracht met een stevig Koolputtersbier.
Aan het einde van de Stationsstraat, de multiculturele straat, pronken de minaretten van de Turkse Fatih moskee. Doe even de schoenen uit, neem plaats op het tapijt en ervaar hoe moslims hun geloof beleven.
Een intense ervaring. In het theehuis ernaast proef je Turkije in elk glaasje. Er zijn zoete koekjes en hartige gebakjes. Vakantiegevoel verzekerd!
Even verder stop je bij Barak 15, waar het migratieverhaal wordt verteld. Ook dat van de Polen, die hier hun verenigingslokaal hebben… en natuurlijk Poolse worst en wodka. Nazdrowie. Proost!
Verder kronkelend door de citéstraatjes kom je bij de mijnkathedraal, een indrukwekkend gebouw met prachtige glasramen. Aan het einde van de wandeling stoppen we bij de Italianen. Gastvrij, enthousiast en makers van heerlijke pizza. Glaasje wijn erbij en genieten maar. Blijf nog even zitten voor de weetjes van de gids of de aanwezige Italianen en sluit daarna af met cappuccino Italiano.

PRAKTISCH - formule 5 uur

Prijs: vanaf 12 j.: € 22, -12 j: € 14, gidsvergoeding: € 125.
Min. 10 pers., max. 25 pers. per gids.
Duur: 5 u. (14 tot 19 u.)
Alle dagen, behalve maandag, dinsdag, vrijdag en tijdens de ramadan (14 april t.e.m. 12 mei)
Rolstoeltoegankelijk (behalve de moskee)

gidstocht 'Multiculturele hapjestocht' - MINI

De multiculturele hapjestocht mini is een verkorte versie van de originele tocht en duurt ongeveer 3 uren. We gaan op bezoek in het Turks theehuis, de moskee, de mijnkathedraal en de Italiaanse vereniging. Om ook te proeven van de Belgische biercultuur krijg je een flesje Koolputtersbier mee naar huis. Smakelijk!

PRAKTISCH - formule 3 uur

Prijs: vanaf 12 j.: € 17 p.p., -12j: € 10, gidsvergoeding:
€ 90, Min. 10 personen
Duur: 3 u
Alle dagen behalve vrijdag en tijdens de ramadan


Nu reserveren - hapjestocht.