Fietsen met GPS

Wat maakt een fiets-gps zo interessant? Dat je begeleid wordt langs mooie plekjes en verschillende routes kan doen, naar eigen smaak en goesting. In Beringen zien ze dat ook zo. Spring dus zeker eens binnen in het toeristisch onthaal, huur een e-bike en vraag naar de gps-routes.

De fietsroutes vertrekken allemaal aan het toeristisch onthaal. Daar krijg je gratis een gps-toestel mee waarop de route is voorgeprogrammeerd. Deze begeleidt je naar Beringen centrum, Beverlo en Paal of Korspel en Koersel. Het fietsroutenetwerk is de basis, maar er wordt al eens afgeweken om halt te houden voor een lekker streekproduct. Een stukje kaas bij De Stalse Schans, een gezonde lekkernij bij Blueberry Fields of een ijsje van ’t Kasteeltje. Wij geven de tips, aan jou om te genieten.

Een nieuwe route op de gps-toestellen is Tour Elentrik, een kunstproject waarbij een dertigtal saaie, grijze elektriciteitskastjes omgetoverd werden tot unieke kleurrijke pareltjes.

Opgelet: door de geldende coronamaatregelen kunnen de plaatsbezoeken niet of onder voorwaarden doorgaan. De fietsroutes zelf kan je altijd doen.