Fietsen met GPS

Wat maakt een fiets-gps zo interessant? Dat je begeleid wordt langs mooie plekjes en verschillende routes kan doen, naar eigen smaak en goesting. In Beringen zien ze dat ook zo. Spring dus zeker eens binnen in het toeristisch onthaal, huur een e-bike en vraag naar de gps-routes.

De fietsroutes vertrekken allemaal aan het toeristisch onthaal. Daar krijg je gratis een gps-toestel mee waarop de route is voorgeprogrammeerd. Wil je de routes liever downloaden op je eigen toestel? Hieronder vind je de gpx-bestanden.

Routes 

Download hieronder de routes in gpx-formaat. Meer info over de routes vind je in het boekje 'Fietsen en wandelen in Beringen' dat je gratis kan verkrijgen in het toeristisch onthaal.

Langs Lutgart en de Stalse Schans (21 km) Download

Dit fietstochtje leidt je langs het kanaal naar de nieuwe hippe plek in Beringen ‘de Lutgartsite’. Eventjes richting Heusden om dan langs de mooie Stalse bossen terug te keren naar be-MINE.

Fietsen door de maïs (37,4 km) Download

Een gevarieerde tocht over Beverlo en Tervant richting Paal. Door het groen van de Venusberg, naar de maïs van de Merelhoeve, fiets je naar het centrum van Beringen. Fietsen door de maïs kan vanaf 2 juni tot 31 september, elke woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 22 uur. In juli en augustus kan het elke dag van 10 tot 22 uur.

Van terril naar terril (41,8 km) Download

Vertrekkende vanuit be-MINE passeer je de terril van Beringen, je fietst via Korspel naar Stal en doorkruist de Vallei van de Zwarte Beek. Na een tussenstop aan recreatiedomein ’t Fonteintje, zetten we de tocht verder via de terril van Heusden naar Koersel en eindigen we in schoonheid terug op be-MINE.

Colours in the sky - lus Koersel (35 km) Download - lus Paal (28,8 km) Download

Verschillende kunstenaars maakten een ontwerp voor 77 vlaggen op 23 locaties verspreid over heel Beringen. Het gezamenlijk thema is de toekomst na corona. Het valt op hoe verscheiden iedere kunstenaar dit thema behandeld heeft: positief, twijfelend, er sterker uitgekomen of met een andere kijk op de wereld, hoopvol... kortom elk ontwerp en ieder idee is uniek! Twee uitgestippelde fietsroutes leiden je van vlag naar vlag. Op elke locatie vind je bordjes terug waar je met een QR-code de betekenis van de vlaggen kan ontdekken. Dit vind je ook op ccberingen.be. De kunstwerken zullen wapperen van juni t.e.m. augustus.

Tour Elentrik (38,8 km) Download

Saaie, grijze elektriciteitskastjes werden met een laagje kunst omgetoverd tot unieke kleurrijke pareltjes door lokale kunstenaars. Met de fiets deze kastjes bewonderen doorheen Beringen? Tour Elentrik fleurt het straatbeeld op!

Tour Elentrik + Het Bankje (38,8 km) Download

Een leuk extraatje langs de Tour Elentrik route is het “Het Bankje”, een podcast die theater tot bij het publiek brengt (van 01/07 t.e.m. 30/09). Plaats je op één van de 20 bankjes langs Tour Elentrik en geniet van originele verhalen. Op elke locatie is er een QR-code verstopt op, onder of aan een bankje. Elke QR-code geeft je toegang tot een podcast die je scant met de smartphone.