Een weekendje Beringen met...

Wij mochten be-MINE gaan ontdekken, waar we genoten van avontuur, sport en cultuur en dat allemaal op een kindvriendelijke manier. be-MINE blijkt de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen, uniek in Europa, want de site van Beringen is de enige waar het industriële hart van de mijn zo goed werd bewaard.

Hoog en diep, rondom de terril

Het heuse klim- en klauterparcours op de mijnterril is een uitdaging voor de kinderen, terwijl wij rustig met de trap naar boven gingen. Op de top was het uitzicht spectaculair!  Aan de voet ligt Todi, het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa waar je kan genieten van een wondere onderwaterwereld, met kleurrijke tropische zoetwatervissen en levensechte decorelementen. Duiken of snorkelen was niet meteen aan ons besteed, maar wij konden wel genieten van de onderwaterwereld via de Aquarium View. Met een beetje geluk, passeert er een zeemeermin! Net na onze lunch, in brasserie Mijn Oase, zochten we het water wél op in het zwembad van Sportoase, waar een kinderbad, leuke glijbanen en een zomers buitenbad de kinderhartjes vervulden met geluk en plezier.

Onze grenzen verlegd in Alpamayo

De oude elektriciteitscentrale is omgebouwd tot een klimcentrum. De meiden hadden 90 minuten pure fun op de kleurrijke klimmuren. Dankzij het beveiligde systeem is de Clip & Climb al toegankelijk voor 4-jarigen, waardoor zelfs onze jongste ongekende hoogtes beklom!

Mijnwerkers voor 1 dag

Tijdens de Mijnzondagen worden de kinderen ‘mijnwerker voor één dag’. Je bezoektop die eerste zondag van de maand ook de oude gebouwen, want dan zijn deze uitzonderlijk geopend voor het grote publiek. Indrukwekkend hoe het verleden tot leven komt!

Ons verblijf in Beringen

In B&B ’t Kasteeltje verwenden Ludo en Linzi ons helemaal. Het ontbijt met zelfgemaakte streekproducten deed ons helemaal overstag gaan voor Beringen. In het ijssalon kan je er ook rustig een zelfgemaakt ijsje eten op basis van geitenmelk of een warme wafel. We hadden allemaal spijt dat ons weekend erop zat, want er viel nog zo veel meer te beleven. We komen zeker nog eens terug om Blueberry Fields en de Paalse Plas te ontdekken.

… groetjes Evi.