Een dag in Beringen met het gezin

Een dagje uit met het gezin? In Beringen valt er heel wat te beleven, leuk én leerrijk. Laat een ex-mijnwerker je alles vertellen over het leven in en rond de mijn, verken de cité met een interactieve app en leef je uit in de speeltuin.

10.00 u. // Op pad door de cité

Start je dag met een frisse neus want be-MINE is als erfgoedsite ook het perfecte startpunt voor je wandeling. Via uitgestippelde wandelroutes passeer je langs de mooiste plekjes en kom je alles te weten over het rijke mijnverleden van de streek. Een topper is ongetwijfeld de blauwe wandeling met interactieve app. Hierin vertellen inwoners je alles over het reilen en zeilen in de cité en geven een terugblik naar vroeger met beeldfragmenten en een mini-quiz. Zo kom je alles te weten over de buurt en de typische architectuur op een speelse manier. Hoe leuk is dat! De app 'Beringen, de cité' is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play of leen een tablet bij het toeristisch onthaal.

13.30 u. // Het verhaal van het zwarte goud

Kom alles te weten over het boeiende mijnverleden van de streek in het Mijnmuseum. Hoe werkten ze honderden meters onder de grond? Waarom moest je rennen als de stutten begonnen te kraken? Een ex-mijnwerker geeft antwoord op al deze vragen tijdens je bezoek aan de ondergrondsimulatie. Verken de negen zalen van het museum op eigen houtje of download hiervoor de gratis audiogids ‘Mijnmuseum’. Kinderen krijgen een gratis opdrachtenboekje mee om in te vullen.

17.00 u. // Het Kapelleke voor de vrienden

Recreatieoord ’t Fonteintje is de perfecte plek om zoals wij in Limburg zeggen ‘uit te bollen’. Met andere woorden: om de dag af te sluiten. Locals kennen dit vooral als ‘het Kapelleke’ omdat - je raadt het al - het gegroeid is rond de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-aan-de-Staak. Naast genieten en plezier maken staat in dit bosrijke gebied de uitkijktoren centraal. Deze kronkelende reus geeft je aan de top een zalig uitzicht over het typische landschap van de Limburgse Kempen. Op de grond amuseren kinderen zich te pletter in de speeltuin en de zwemvijver (enkel tijdens de zomermaanden) of spelen samen een potje minigolf.

Goesting in een dagje Beringen? Check toerismeberingen.be voor meer inspiratie!