sporten

Flander's Bike Valley

 

Flanders’ Bike Valley is een open innovatiecentrum voor de wielerindustrie opgericht door de bedrijven Ridley Bikes (racefietsen), BioRacer (fietskledij), Lazer (fietshelmen), Voxdale (design- en productontwikkeling) en Flanders’ Make (kenniscentrum voertuigindustrie).

 

De focus ligt op diverse pijlers waaronder ‘Toerisme en Recreatie’. De ambitie is groot. Flanders’ Bike Valley streeft ernaar om de toegangspoort te worden voor een fietsbelevingspark op verschillende locaties in de regio. Met de bouw van een windtunnel tillen ze de aerodynamica van fietsers, fietsen, fietskledij en fietsaccessoires naar het hoogste niveau. Niemand minder dan André Greipel rijdt met de nieuwste producten van Ridley en Lazer en sleepte in 2015 zo al 4 tourritten in de wacht.


Met de aerodynamische pakken van BioRacer rijden zowat alle topteams en landenteams. De pakken worden eveneens in de windtunnel ontwikkeld en worden met lasertechnologie gefinetuned om het allerbeste resultaat te verkrijgen.


Vandaag focust de Flanders' Bike Experience zich op een bezoek aan Ridley Bikes en de windtunnel bij Flander's Bike Valley. Na een filmpje met een korte voorstelling van de bedrijven, begeleidt de gids je bij Ridley doorheen het productieproces van deze high-end fietsen. Als aflsuiter bezoek je de meetcel van de windtunnel.


Praktisch

 

Bike Valley Experience: bezoek aan Flanders’ Bike Valley en Ridley

Groepen: maandag, woensdag en vrijdag rondleidingen om 9 u. en 10.30 u. Min. 10 personen, max. 20 personen. Reservatie verplicht.

Individuelen: elke eerste donderdag van de maand om 10.30 u. Max. 20 bezoekers. Zonder gids. Reservatie minstens 1 dag op voorhand. Controleer de website voor de meest actuele bezoekerstijdstippen.

Als er confidentiële testen zijn, kan de windtunnel slechts gedeeltelijk bekeken worden.


Prijs: €9 p.p. (inclusief drankje en attentie)
Gidsvergoeding: € 60 (€ 30/u.)
Duur: max. 2 u.

Klik hier voor het reservatieformulier.

Flander's Bike Valley
® cms Browsbox | KiXX