sporten

Flander's Bike Valley

 

Dat Vlamingen gek zijn op wielrennen hoeft niet meer gezegd. Maar dat ook de technologische kennis sterk aanwezig is, is misschien nog niet algemeen geweten. Met de windtunnel in Flanders’ Bike Valley wordt deze wetenschappelijke ondersteuning van de wielerwereld nog meer kracht bijgezet. De aerodynamica van materiaal en renners kan nu nog nauwkeuriger gemeten worden, met topresultaten als gevolg.
Vandaag focust de Flanders’ Bike Experience zich op een bezoek aan Ridley Bikes en de windtunnel bij Flanders’ Bike Valley. Na een filmpje met een korte voorstelling van de bedrijven, begeleidt de gids je bij Ridley doorheen het productieproces van deze highend fietsen. Een proces waar vooral handenarbeid aan te pas komt. Als afsluiter bezoek je de meetcel van de windtunnel, op voorwaarde dat er geen confidentiële testen bezig zijn.
Flanders’ Bike Valley is een open innovatiecentrum opgericht door de bedrijven Ridley Bikes (racefietsen), BioRacer (fietskledij), Lazer (fietshelmen), Voxdale (design- en productontwikkeling) en Flanders’ Drive (kenniscentrum voertuigindustrie).


Praktisch

 

Bike Valley Experience: bezoek aan Flanders’ Bike Valley en Ridley

Groepen: maandag, woensdag en vrijdag rondleidingen om 9 u. en 10.30 u. Min. 10 personen,
max. 20 personen. Reservatie verplicht.


Als er confidentiële testen zijn, kan de windtunnel slechts gedeeltelijk bekeken worden.


Prijs: €9 p.p. Gidsvergoeding: € 60 (€ 30/u.)
Duur: max. 2 u.
Reservatie via toerisme@beringen.be of via 011 42 15 52

Flander's Bike Valley