sporten

be-MINE

De Beringse mijnsite be-MINE is het toeristisch knooppunt en de uitvalsbasis voor de mijnstreek. Nergens anders is het mijnerfgoed zo goed bewaard gebleven. Nergens anders is de mix tussen erfgoed, cultuur, natuur, sport, recreatie en toerisme zo een groot succes.

 

Mijngebouwen, schachtbokken en terrils typeren de site. Een uniek decor. De ene mijnterril is een wandelgebied, de andere een avonturenberg met een uitdagend speellandschap en mountainbikeparcours op de flank. De mijngebouwen huizen het mooiste erfgoedpad en een interactief mijnmuseum. Je maakt er kennis met het werk boven en onder de grond. In de oude elektriciteitscentrale heeft Alpamayo  zich gevestigd, één van de grootste en modernste klimcentra van het land. Op be-MINE Boulevard kan je funshoppen en in Sportoase be-MINE kan je terecht voor een portie waterpret.

 

De meest verrassende attracties op be-MINE is ongetwijfeld TODI , het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa, waar bezoekers in optimale en veilige omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld. Je duikt er tussen kleurrijke en tropische zoetwatervissen en realistische decorelementen.

 

Op be-MINE is ook het Toeristisch Onthaal. Hier start je bezoek. De belevingsruimte is een eerste kennismaking met het mijnverleden. In de shop staan gadgets en streekproducten uitgestald en staan enthousiaste medewerkers voor je klaar. Alle dagen open wegens vakantie!

 

Wat kan je zoal beleven op be-MINE?

Impressie van deze imposante site

 

domeinplan be-mine

plan be-MINE

 Klik op het plan om een PDF te downloaden.

 

ONTDEK DE MIJNSITE

 

Een wandeling met gids over de mijnsite maakt je duidelijk welke functie de verschillende gebouwen hadden, hebben en zullen krijgen.

Prijs rondleiding: gidsvergoeding

 

Meer info:

 

Toerisme Beringen

Tel.: 011 42 15 52

Mail: toerisme@beringen.be 

 

be-MINE