be-MINE

Filmplezier!

Cinema Roxy opende zijn deuren in het jaar 1946 en groeide in de jaren ’70 uit tot een multicomplex met 3 comfortabele zalen met 550 zitjes.

De daaropvolgende jaren doorstond de Roxy de concurentie met Trioscoop Hasselt en Genk, maar door de opening van Kinepolis te Hasselt in ‘96 besloten de toenmalige uitbaters, de familie Vangenechten, de deuren te sluiten.

Gelukkig voor Koersel en omstreken was er de groep Kladaradatsch die de Roxy en voormalig café “Bij Jeurke” huurde, verbouwde en terug opende. Kladaradatsch zag het echter (te) groot en opende vervolgens zalen in Antwerpen en Brussel. Het prijskaartje van deze uitbreiding bleek uiteindelijk te hoog en Kladaradatsch ging ter ziele.

Drie jaar lang bleven de zalen leeg tot op 1 april 2003 ElaN Languages uit Heusden-Zolder van start ging met Filmclub ElaN. In een eerste fase programmeerde men op maandbasis de betere film voor klanten en relaties.

In de zomer van 2004 heropende Ludo Vangenechten de 3 zalen onder de nieuwe naam THEROXYTHEATRE.

Op 8 jaar tijd steeg het gemiddeld aantal bezoekers van 200 tot 800 per week mede door het nationaal starten van de grootste kaskrakers, maar ook door initiatieven zoals de ElaN Filmavonden, Ladies Nights en Men’s Nights.

 

 

PRAKTISCH

 

The Roxy Theatre
Pieter Vanhoudtstraat 39
3582 Beringen
Tel.: 011 221 003

info@theroxytheatre.be

 

 

 

PROGRAMMATIE

 

Wil je weten welke film er draait op dit moment, neem zeker een kijkje op onderstaande link:

 

Filmplezier!