mijncité tochten

De mijn zorgde voor woningen voor haar werknemers. Zowel arbeiders, bedienden als ingenieurs konden hun intrek nemen in de voor hen voorziene woningen, elk gebouwd in hun typische stijl. Er werden scholen, winkels, sportvelden, logementshuizen, een cultuurcentrum, een ziekenhuis en een kerk gebouwd om in de noden van de mijnwerkers te voorzien. Zo ontstond al gauw een hele wijk rondom de mijn: de cité of tuinwijk.

 

Wandelkaart:

Op be-MINE vertrekken verschillende wandelroutes. De wandelkaart ligt voor je klaar in het toeristisch kantoor. Of surf naar wandeleninlimburg.be.

 

 


 

voor groepen:

GIDSTOCHT TOURNÉE CITÉ, 3X ANDERS

TE VOET

De gids neemt je mee doorheen de cité en stopt op de belangrijkste plaatsen zoals het Kioskplein, de mijnkathedraal en de moskee. Je kan de wandeling aanvullen met elk arrangement uit deze folder.

Praktisch: gidsvergoeding: € 60 (2 u) / € 90 (3 u). Alle dagen na reservatie.


MET DE FIETS

Onze stadsgids trapt met jou naar de leukste plekjes in de cité. Wil je een wat langere tocht? Dan fietsen we verder naar de bossen aan ’t Fonteintje of rondde Paalse Plas. In samenspraak wordt een toer op maat uitgestippeld.

Praktisch: gidsvergoeding: € 60 (voor 2 u.) en € 30 per bijkomend uur.
De fietstocht is op maat van kleine groepen tot ca. 10 personen. Voor grote groepen werken we programma’s op maat uit.

 

MET DE MINIBUS

Stap in en cruise mee. Tournée cité ‘met de minibus’ laat je op een comfortabele manier reizen doorheen de kronkelende straten van de mijncité. De minibus heeft plaats voor 7 passagiers. Onze stadsgids laveert je naar plekken die je niet eerder zag en kruidt de rondrit met interessante verhalen. De route is op maat en een exclusieve kennismaking met de Beringse cité. Enkele highlights zijn be-MINE, de kolenhaven, het Baltisch kamp, de multiculturele straten, het mijnstadion en vele groene pleintjes. Reserveer tijdig jouw zitje en combineer Tournée Cité met één van de activiteiten uit deze brochure.

Praktisch: € 60 gidsvergoeding • Duur: 2 u. • Max. 7 personen. Alle dagen na reservatie

toerisme@beringen.be, 011 42 15 52
mijncité tochten