intro - be-MINE

be-MINE is het toeristisch knooppunt en de uitvalsbasis voor de mijnstreek. Nergens anders is het mijnerfgoed zo goed bewaard gebleven. Nergens anders is de mix tussen erfgoed, cultuur, natuur, recreatie en toerisme zo een succes.

 

Mijngebouwen, schachtbokken en terrils typeren de site. Ze vormen een uniek decor.De ene mijnterril is een wandel- en natuurgebied, de andere een avonturenberg. In de mijngebouwen loopt het erfgoedpad en vind je een interactief Mijnmuseum.

Je maakt er kennis met het werk boven en onder de grond. Bij TODI, een indoor snorkel- en duikcentrum dat zijn gelijke niet kent in Europa, duik je tussen duizenden zoetwatervissen en unieke onderwaterattracties. Voor een portie zwem- en glijplezier is er Sportoase be-MINE. Bij klimcentrum Alpamayo kan je de aap uithangen. Loop zeker ook eens langs de shops op be-MINE Boulevard. Heel wat te doen op be-MINE!

 

TOERISTISCH ONTHAAL

Op be-MINE is ook het Toeristisch Onthaal. Hier start je avontuur. De belevingsruimte is een eerste kennismaking met het mijnverleden. In de shop staan gadgets en streekproducten uitgestald en staan enthousiaste medewerkers voor je klaar.

Een arrangement boeken is zo geregeld, een fiets huren is zo gepiept. Het wereldvermaarde fietsroutenetwerk ligt aan je wielen. Vanop be-MINE zit je zo op het Kolenspoor. Voor kilometers wandelplezier wijzen we je de weg. Langs de moskee en de mijnkathedraal of door de Vallei van de Zwarte Beek. Altijd de moeite waard. De multiculturele hapjestocht wordt steeds gesmaakt, net zoals het bezoek aan de blauwbessenkwekerij Blueberry Fields. De Paalse Plas en het recreatieoord ’t Fonteintje zijn pareltjes die uitblinken in natuurpracht en kindvriendelijkheid.

Innovatie is het sleutelwoord bij Bike Valley. Laat je omverblazen in de windtunnel en in de bedrijfshallen van Ridley. De huisbrouwerijen ‘t Aerts Paradijs of Remise 56 serveren dan weer ambachtelijk gebrouwen bieren. Proost!

 

Het hele jaar door feest. Muziekfestivals, fietsevenementen, kerstmarkten... Er is altijd wel wat te beleven in Beringen. Kijk achteraan in deze gids voor de evenementenkalender.

 

STREEKPRODUCTEN

In de shop van het Toeristisch Onthaal vind je een uitgebreid aanbod aan streekproducten: chocolade, gin, Koolputtersbier, Berings Hartje, Beringse borrel en talrijke bosbessenproducten. Ook streekgebonden gadgets liggen bij ons in de rekken: beeldjes, sleutelhangers, mokken... Voor wie het echt niet weet zijn er geschenkbonnen die je op vele plaatsen in Beringen kan gebruiken.