Mijnmuseum

Scholen

KLEUTERONDERWIJS

Mijnwerkers met vuile handen

Een programma op maat van kleuters, onder begeleiding van een gids. Het verhaal gaat als volgt....

Er wordt gefluisterd dat er een goudschat verborgen is in de mijn. Al de mijnwerkers worden naar beneden gestuurd om het goud te zoeken en de kinderen moeten meehelpen! Ze trekken hun mijnwerkerskledij aan en gaan op speurtocht. Spannend!

 

LAGER ONDERWIJS

Op pad met de mijnwerker

Mijnwerker voor één dag! Kinderen krijgen een mijnwerkersplunje aan en een helm op en volgen de gids, hun ‘chef’ voor vandaag. Hij zet ze aan het werk en neemt ze mee naar de ondergrondsimulatie. Een echte belevenis!

 

SECUNDAIR ONDERWIJS

Mijnwerkerspad

Volg samen met de gids het traject dat de mijnwerkers vroeger aflegden om naar de ondergrond te gaan. Je komt in de badzaal, de lampenzaal en de bezettingszaal. In de ondergrondsimulatie ervaar je hoe het was om te werken op 800 meter onder de grond.

 

Maximine

MaxiMine is een educatieve game dat het Limburgs mijnerfgoed als thema uitdraagt. Het spel laat leerlingen op een leuke en interactieve manier kennismaken met de mijngeschiedenis. Tijdens het spel ontdekken ze verschillende activiteiten uit het leven van een mijnwerker en de geschiedenis van de steenkoolmijnen in Limburg.

Dankzij een bijpassende leerkrachten- en leerlingenbundel is Maximine een interessante game. Gratis downloadbaar via de Appstore en Google Play. Speel het spel en breng nadien een bezoek aan het Mijnmuseum. Veel plezier !

Hier vind je alle downloadbare elementen. Er bestaat ook een ingevulde versie van de leerlingenbundel. Deze kan u ontvangen indien u ons contacteert via mail naar info@mijnmuseum.be

BUNDELS
Maximine bundel leerlingen : MaxiMine-Bundel-Leerling-Blanco.pdf
Maximine bundel leerkrachten  : MaxiMine-Bundel-Leraar.pdf

Achtergrondinformatie : Dit kadert binnen een platform getiteld CEGA: Cultureel-Erfgoed Games. CEGA is een kader voor educatieve (serious) games die een kennislink vormen tussen het roerend, onroerend en/of immaterieel erfgoed en het secundair onderwijs in Vlaanderen.

maximine

 

Prijzen

Leerlingen: 4 euro

Lerarenkaart: gratis

 

Duur

Kleuteronderwijs: 1 u

Lager onderwijs: 2 u

Secundair onderwijs: 2 u

 

Praktische info

Min. 10 deelnemers per groep.

Gebruik lunchpakket toegelaten mits afname consumptie

Toerisme Beringen: 011 42 15 52 of toerisme@beringen.be

Scholen