Mijnmuseum

Mijnmuseum voorstelling

Kom naar het inmposante industriële mijnterrein van Beringen en ervaar de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen in het Vlaams Mijnmuseum.

Maak kennis met het werk in de ondergrond en het leven rond de mijn. Herbeleef de woelige sluitingsperiode en kom alles te weten over de mijnstreek vandaag!

 

Individuele bezoekers

   > Mijnzondagen

 

Groepen

   > Scholen

   > Groepen

   > reservaties via ons online reservatieformulier (klik hier) of via Toerisme Beringen: 011 42 15 52 of toerisme@beringen.be

 

Meer info op de website van het mijnmuseum: www.mijnmuseum.be

 

Openingsuren en TARIEVEN

klik hier.

 

Aangepaste sluitingsdagen tijdens de Kerstvakantie 2018. Het Mijnmuseum is gesloten op 24, 25 en 26 december 2018 en 1 januari 2019. Alle andere dagen zijn we telkens geopend van 10u tot 17u.

Maak je bezoek nog interessanter met...

onze audio-gids: ex-mijnwerker Roberto Pasquali neemt je mee door het museum en kruidt het bezoek met interessante weetjes. Gratis en beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans en Turks. Vraag ernaar!

 

ons opdrachtenboekje 'MIJN VERHAAL' voor de kinderen: kom je met jouw kinderen naar het museum? Vraag dan naar 'Mijn Verhaal', een doe-spel voor het hele gezin!

 

de MIJNZONDAGEN: op enkele vastgestelde zondagen doorheen het jaar voorzien we, óók voor individuele bezoekers, de mogelijkheid om aan te sluiten bij een gidsrondleiding doorheen de oude mijngebouwen. Bezoek, als individuele bezoeker, locaties waar je normaal niet binnen kan! Klik hier voor meer info, de datums en starturen.

 

combi korting met c-mine (genk)

Combineer de mijnsites van Beringen en Genk en krijg korting op vertoon van je ticket.

 

Mijnmuseum voorstelling