Bedrijfsbezoeken

Flander's Bike Valley

 

Flanders’ Bike Valley is een open innovatiecentrum voor de wielerindustrie opgericht door de bedrijven Ridley Bikes (racefietsen), BioRacer (fietskledij), Lazer (fietshelmen), Voxdale (design- en productontwikkeling) en Flanders’ Make (kenniscentrum voertuigindustrie).

 

De focus ligt op diverse pijlers waaronder ‘Toerisme en Recreatie’. De ambitie is groot. Flanders’ Bike Valley streeft ernaar om de toegangspoort te worden voor een fietsbelevingspark op verschillende locaties in de regio. Met de bouw van een windtunnel tillen ze de aerodynamica van fietsers, fietsen, fietskledij en fietsaccessoires naar het hoogste niveau. Niemand minder dan André Greipel rijdt met de nieuwste producten van Ridley en Lazer en sleepte in 2015 zo al 4 tourritten in de wacht.


Met de aerodynamische pakken van BioRacer rijden zowat alle topteams en landenteams. De pakken worden eveneens in de windtunnel ontwikkeld en worden met lasertechnologie gefinetuned om het allerbeste resultaat te verkrijgen.


Tijdens de ‘Bike Valley Experience’ kan je kennismaken met de diverse bedrijven en word je letterlijk en figuurlijk omver geblazen door innovaties die de fietswereld te bieden heeft. Na het bezoek kan je in het topsportrestaurant terecht voor een gezonde maaltijd.


Praktisch

 

Bike Valley Experience: bezoek aan Flanders’ Bike Valley en Ridley

Groepen: maandag, woensdag en vrijdag rondleidingen om 9 u. en 10.30 u. Min. 10 personen, max. 20 personen. Reservatie verplicht.

Individuelen: elke eerste donderdag van de maand om 10.30 u. Max. 20 bezoekers. Zonder gids. Reservatie minstens 1 dag op voorhand. Controleer de website voor de meest actuele bezoekerstijdstippen.

Als er confidentiële testen zijn, kan de windtunnel slechts gedeeltelijk bekeken worden.


Prijs: €9 p.p. (inclusief drankje en attentie)
Gidsvergoeding: € 60 (€ 30/u.)
Duur: max. 2 u.

Klik hier voor het reservatieformulier.

Flander's Bike Valley
® cms Browsbox | KiXX