in het groen

Paalse Plas

Op de oevers van de 40 hectaren grote plas vind je het Fietscafé, een lig- en speelweide, zitbanken, een strand en een piratenspeeltuin met een supergroot avontuurlijk speelschip.

 

 

Voor vissers zijn er afgebakende zones en een aantal hengelsteigers.

Het fietspad rond de plas maakt deel uit van het fietsroutenetwerk en wordt gretig gebruikt door wandelaars en fietsers. 

Op het water gaan is ook mogelijk. De Paalse Plas is al jaren de thuishaven van zeil- en windsurfclub Sirocco.

Voor de zonaanbidders is er een strand aangelegd. De afgebakende zwemvijver is geopend in juli en augustus.

Het prachtig golfterrein van Millenniumgolf, dat ook deel uitmaakt van het domein, maakt het “mooiste plekje van de wereld”  helemaal compleet.

 

Hengelen

De Paalse Plas is een privaat water met openbaar karakter. Wie op de Paalse Plas hengelt onderwerpt zich aan de wetgeving op de riviervisserij van 1954 , het besluit van de Vlaamse Regering van 1 februari 2013 tot uitvoering van deze wet en het plaatselijke politiereglement.

Naast een Vlaams visverlof is ook de gemeentelijke visvergunning verplicht.

Net als de badge die nodig is om de slagboom van de vissersweg te openen kan ook de gemeentelijke vergunning verkregen worden op de dienst toerisme, recreatie en evenementen. Deze dienst is gehuisvest in het inkomgebouw van de mijnsite (toeristisch onthaal), Koolmijnlaan 203. Je kan er alle dagen terecht van 10u tot 17u.

 

Meer hengelinfo:
011 26 97 20, guy.kenens@beringen.be

 

toegankelijkheid

 

De zwemvijver is enkel open in juli en augustus tussen 12u en 19u. Bij groene vlag is er een operationele reddingsdienst en is zwemmen toegelaten.  Bij rode vlag is er geen reddingsdienst. Zwemmen is dan verboden. 

 

De toegang is gratis.

 

FIetscafé

 

http://www.paalseplas.be/

 

 

Praktisch

Adres: Holststraat z/n, 3583 Beringen
Infolijn: 011 42 15 52
wendy.schepers@beringen.be

Paalse Plas