in het groen

De Watersnip

De Zwarte Beek is één van de meest waardevolle beekvalleien in Vlaanderen. Deze strekt zich uit over meer dan 30 km; vanaf de rand van het Kempens plateau te Hechtel tot in Diest, waar de Zwarte Beek samenvloeit met de Demer.

De Watersnip is het bezoekerscentrum van de Vallei van de Zwarte Beek.

 

EVEN BINNEN KIJKEN ...

In het bezoekerscentrum vind je een speelse tentoonstelling over de natuur en het landschap van de Zwarte Beek. Er zijn regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en je vindt er informatie, boeken, tijdschriften en diverse publicaties voor natuurliefhebbers.

 

...OM BUITEN MEER TE ZIEN!

Vanaf De Watersnip kan je zes wandelroutes volgen, waaronder het Prikkelpad en het Boeboekspad. Het Prikkelpad is een zintuigenprikkelende route (geschikt voor rolstoelen en buggy’s). Ze is uitgewerkt op maat van kinderen en jongeren met een beperking, maar leuk voor iedereen. Voor het Boeboekspad gaan gezinnen of groepen met kinderen van 5 tot 10 jaar met de Boeboekstas op pad voor allerlei leuke activiteiten in het bos. De beekwandeling kan je alleen in het weekend doen, want die loopt deels over militair domein.

 

Elke maand biedt ‘De Watersnip’ minstens twee gratis, begeleide themawandelingen aan.

 

Praktisch

Voor groepen en scholen zijn er begeleide activiteiten.

Adres: Grauwe Steenstraat 7, 3582 Beringen

 

Info en reservatie

www.dewatersnip.be

011 45 01 91

De Watersnip