in beweging

Tour Elentrik

Hoe kunnen we een buurt opfleuren met kunst? Met die vraag in het achterhoofd toverden kunstenaars 33 grijze elektriciteitskastjes op 26 locaties in Beringen om tot pareltjes in het straatbeeld.

 

Kunst maakt het leven mooier en brengt mensen samen. Tour Elentrik Beringen is daar een mooi voorbeeld van. Elk kastje vertelt een uniek verhaal geïnspireerd door de naam van de straat waar het staat. De kastjes vormen samen een kleurrijke kunstroute van 34 km die je al fietsend of, in kleinere lussen, wandelend of steppend met je gps kan volgen. Langsheen de route vind je horecazaken waar het leuk is om even te pauzeren en te genieten van een drankje en/of hapje.

 

Route op gps

De gps-route vertrekt en eindigt aan Toerisme Beringen, Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen. Hier kan je ook een elektrische fiets en gps met de route huren. Ook e-steps zijn beschikbaar.

 

Als je op pad wil met je eigen gps, kan je hier de route downloaden in gpx-formaat.

Het routeoverzicht vind je ook hier op Google Maps.

 

Brochure

Donwload hier de brochure van Tour Elentrik met de verschillende kastjes en de uitgestippelde route.

 

WEDSTRIJD ‘Kies jouw favoriete #TOURELENTRIKBERINGEN kastje!’

Alle 33 kastjes springen in het oog en brengen kleur. Zoveel is zeker! Maar welk kastje is jouw persoonlijke favoriet? 

 

Post uiterlijk maandag 21 september via Facebook of Instagram openbaar een foto van jouw favoriete kastje met de hashtag #tourelentrikberingen of mail deze naar tourelentrik@beringen.be.

 

Vanaf vrijdag 25 september kan je stemmen op de drie meest gefotografeerde kastjes. Het kastje met de meeste likes op maandagochtend 28 september om 10 uur is de winnaar van de wedstrijd #TOURELENTRIKBERINGEN.

 

Heb jij een foto van het winnende kastje ingezonden via mail of openbaar gepost met de hashtag #tourelentrikberingen, dan maak je kans op een waardebon van Toerisme Beringen. 

 

Ook voor de winnende kunstenaar(s) hebben we nog een leuke verrassing in petto. 

Tour Elentrik