Wandelen

De Watersnip

Natuurpunt maakt je in het bezoekerscentrum De Watersnip in Beringen wegwijs voor een uitstap in de Vallei van de Zwarte Beek. Het is het uitgelezen startpunt voor een aantal wandelroutes. In het centrum brengt een uitgebreide interactieve tentoonstelling, met veel afwisseling voor jong en oud, je in de sfeer van de vallei. In de projectiezaal kan je een keuze maken uit een aantal voorstellingen over die vallei. Je kan met je vragen terecht bij het onthaal. Vanuit de cafetaria heb je een panorama op het nabijgelegen;ven. Genietend van een biodrankje, een kopje koffie of een rasecht natuurbiertje kan je dag dan niet meer stuk. Natuureducatieve activiteiten zorgen voor beweging en afwisseling. voor een excursie je keuze uit één van de zes uitgestippelde wandelroutes, of stel een eigen combinatie samen.


 

WANDELAPP:

ontdek de natuur met de wandelapp van Natuurpunt: www.natuurpunt.be/wandelapp

 

GEOCACHING:

Verken de Vallei van de;Zwarte Beek al geocachend: www.geocaching.com

 

TOEGANG VOOR HONDEN:

Dikwijls mogelijk bij begeleide activiteiten. Raadpleeg het bezoekerscentrum.

 


 

Het Prikkelpad is een zintuigenprikkelende belevingswandeling langsheen

voelkastjes, een kijkwand, voel- en draaistenen, een klankenlabyrint, maar ook met hout- en klimstructuren. Het traject kronkelt verder doorheen de speeltuin van het recreatieoord ‘t Fonteintje.

Een begeleidend boekje kan ontleend worden in de Watersnip (waarborg € 5). Deze route van ca. 2,5 km is gratis toegankelijk en bereidbaar met rolstoel. Ze wordt graag opgezocht voor en door kinderen en jongeren met een beperking. Het Boeboekspad biedt veel avontuur bij mooi weer voor (groot)ouders en

groepen met kinderen van 5 tot 10 jaar. Samen met Piepel en Soeza voer je leuke opdrachtjes uit. Het pad is geschikt voor terreinbuggy’s en gratis toegankelijk (waarborg ontlening tas: € 20, te ontlenen tijdens openingsuren Watersnip). Tijdens de Beekwandeling doorkruis je tweemaal de vallei en steek je tweemaal

de twee beken over. Deze wandeling loopt deels over militair domein en is alleen toegankelijk tijdens het weekend.

 

Gratis geleid wandelaanbod voor iedereen:

De Watersnip biedt maandelijks minstens twee themawandelingen aan, gratis voor iedereen, onder begeleiding van een gids. Een gratis activiteitenkalender is beschikbaar in de Watersnip.

 

Praktisch:

Begeleide activiteiten op aanvraag voor groepen (€ 50), scholen en dienstencentra voor personen met een beperking (€ 30). Voor speciale wensen: raadpleeg de Watersnip.

Openingsuren:

van 13 tot 17 uur. Open: elke dag van 1 april tot en met 1 november, behalve op maandag. Rest van het jaar: open op zon- en feestdagen.

Gesloten op 25 december en 1 januari. Gratis toegang.

 

Info & reservatie:

De Watersnip

Grauwe Steenstraat 7 bus 2, 3582 Beringen.

zwartebeek@natuurpunt.

De Watersnip