Events

Bruegel in Beringen

Terug naar de middeleeuwen

 

Wapperende vlagjes, straatlampen gedoofd en sfeerlampjes in de lucht. Vuurkorven knetteren en knisperen. Heerlijke geuren verspreiden zich rondom de eet- en biermarkt… Laat het duidelijk zijn: Bruegel in Beringen belooft een sfeervol weekend te worden. Brandmerk 29 en 30 september alvast in jouw agenda.

 

We starten op zaterdag 29 september met een optreden van de Middeleeuwse muziekgroep ‘Slag ende Stoot’. Net als vorige jaren staat vuur centraal. De hele avond kan je genieten van spetterende vuurshows. Paljasso toont hun show ‘Schoverik’, de Zotten verrassen je met een vuurdraak en ook Stageheat staat klaar met een vuurgevecht. Nog nooit vuurspuwers gezien? Dan is dit het moment!

 

Tussen 18.00 uur en 22.30 uur kan je deelnemen aan kinderworkshops. Muziekinstrumenten knutselen, een lekker Bruegelbroodje bakken of meedoen aan een leerrijke fotozoektocht. Het podium is voor Botswing, om 20.45 uur en om 22.45 uur. Een afsluiter met veel folklore.

 

Hongerigen worden gespijsd, dorstigen gelaafd. Proef eens van het speenvarken aan het spit en loop eens over de biermarkt.

 

Kom zondag 30 september tussen 13 en 20 uur langs met het hele gezin en geniet van een middeleeuwse familiedag. Doe mee aan een van de vele middeleeuwse workshops en laat zien wat je kan. Pastelkunstwerkjes creëren, kleipotjes maken, weven… aan jou de keuze.

 

Zie je liever anderen aan het werk? Check dan zeker eens de vele middeleeuwse ambachten. Er zijn een Middeleeuwsche Keucken, een papiermaecker, een weefster en een bierbrouwer. Je kan deelnemen aan een huifkartocht, je laten meeslepen bij een verhalenvertelster en een goochelaar. Dansgroep PASSI organiseert dansoptredens. Meedansen is toegestaan!

 

Op de bier- en eetmarkt vind je de nodige spijs en drank. Toekomstige ridders kunnen uitgebreid trainen om hun ridderdiploma te behalen in de ridderschool. Zwaardvechten, speerwerpen en evenwichtsoefeningen behoren tot de leerstof.

 

Wil je een blijvende herinnering aan vandaag? Schaar dan familie en vrienden bij elkaar en neem plaats achter de middeleeuwse photobooth. Aangepaste kledij en attributen zijn voorzien!

 

Aansluitend aan het evenement zal de kermis mee het centrum opvrolijken.

 

Meer info op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/bruegelinberingen/

 

Tot op Bruegel in Beringen!

 

 

                

            

          

 

Bruegel in Beringen