Evenementen

AGENDA

 

 

13 december 2019 – 5 januari 2020
be-MINE on-ICE

Onuitputtelijk schaatsplezier tijdens be-MINE on-ICE! Trek je handschoenen aan, want van 13 december tot en met 5 januari vriest het op be-MINE. Huur een paar schaatsen en waag je op het ijs. De schaatsbaan is overdekt en 300 vierkante meter groot. Koude tenen? Geen nood, na een warme choco of glühwein in de gezellige winterkroeg ben je zo terug opgewarmd.

http://bemineonice.be

 

  

21 en 22 december 2019
Koersel Kerst

Koersel kerst is zoveel meer dan een kerstmarkt. Zijn het niet de glühwein en chocomelk die voor opwarming zorgen dan zijn het zeker de muzikale optredens. De kerstman heeft cadeautjes bij en er zijn kraampjes met lekkers. Kinderen leven zich uit in het kinderdorp, ouders lopen over de kerstmarkt. Vuurtjes knisperen en de kerstlichtjes fonkelen… laat het kerstfeest maar beginnen!

http://koerselkerst.be

 

 

 

23 december 2019
De Warmathon Beringen

Tijdens De Warmste Week kan iedereen opnieuw rondjes lopen tijdens de Warmathon! Op maandag 23 december doe je dat in Beringen. Je kiest zelf voor welk goed doel je loopt en steunt hiermee rechtstreeks dat goede doel waar jij alles voor wil geven.

Deelnemen aan de Warmathon kost 15 euro waarvan 10 euro naar het jouw goede doel gaat. Het is ook mogelijk om het bedrag van jouw inschrijving te verhogen en zo je gekozen doel extra financieel te steunen.

Inschrijven en het parcours ontdekken kan via https://dewarmsteweek.be

 

 

 

 

7 juni 2020
Drieprovinciënroute

Een tocht door 3 provincies langs de mooiste natuurplekjes van Limburg, Vlaams- Brabant en Antwerpen. De Drieprovinciënroute doorkruist de gemeenten Beringen, Ham, Tessenderlo, Meerhout, Laakdal en Diest. Er is een grote tocht van 63 kilometer en een kleine van 35 kilometer. Op elke startplaats stop je voor een lekkere snack en is er animatie.

https://www.drieprovincienroute.be

 

 

 

1 en 2 augustus 2020
Paal op Stelten

Maak je agenda vrij, want het plezantste festival in omstreken gaat door op 1 en 2 augustus. Een heel weekend doorspekt met optredens van de bovenste plank Vrijdagavond rockende gitaren, zaterdag dreunende beats en zondag liveacts uit de popscene.

http://www.paalopstelten.be/

 

 

15 en 16 augustus 2020
Halfoogstfeesten

De Halfoogstfeesten in 4 woorden? Dat zijn bier, proevertjes, animatie en muziek. En dat allemaal met een sfeervolle inkleding. De zomer op je bord, in je glas, op het podium en overal rondom je… ben jij er klaar voor?

http://halfoogstfeestenbeverlo.be

 

 

12 en 13 september 2020
Mijnhappening

Tijdens de mijnhappening staat het mijnerfgoed in de kijker. Zaterdagavond kan je plaatsnemen op het Kioskplein voor film en gezelligheid. Zondag breiden de festiviteiten zichuit naar be-MINE met straattheater, muziek en kinderanimatie. De mijngebouwen en het

Mijnmuseum kan je bezoeken. Er zijn multiculturele eetkraampjes, een kunst- en ambachtenmarkt en gezellige terrassen. Heel wat te doen!

http://mijnhappening.be