Agenda

Paul Michiels - Ageless

07.12
In de zomer 2018 blaast Paul Michiels zeventig kaarsen uit, en dat wordt een heel jaar lang gevierd met nieuw muzikaal werk (Album “Ageless”), een autobiografie ‘Onvoltooid Tegenwoordig’ en een theatertour in het najaar van 2018.

Michiels begon zijn rijk gevulde carrière in de jaren zestig met zijn eerste popgroepje Les Jeunes. Het eerste grote succes kwam er in 1974 met de Anglo-Belgische close harmony-band Octopus, daarna richtte hij met Jan Leyers de hitmachine Soulsister – oorspronkelijk The Soulsisters – op en scoorde hij internationaal met ‘The Way To Your Heart’.

In 1989 schopte de song het zelfs tot in de Billboard Top 100 in de Verenigde staten, dus volgden er tv-optredens, interviews en veel live concerten. Er werd ook getourd in het buitenland met Joe Cocker en Sting, en de volgende vijf Soulsister-platen haalden stuk voor stuk goud of platina.

Eind 1995 werd Soulsister ontbonden – tijdelijk, zo zal later blijken – en begon Paul aan een succesvolle solocarrière. Eerst nog even aan de zijde van Robert Mosuse als The Big M’s, maar later helemaal solo.

Ook in deze periode wist Paul weer het grote publiek te bereiken met zijn solo-albums Magic In the House; It's A Gas (met Jeroen D'hoe), Let's You & Me en A Singer's Heart.

Hits als ‘Let Me Be Burned To Stone’ en ‘Forever Young’, een cover van Alphaville zitten in het algemene geheugen van het Vlaamse publiek.

Forever young, I want to be forever young, het zou een door Paul Michiels gepende zinsnede kunnen zijn want ook al wordt hij straks zeventig, het lijkt wel of er geen leeftijd valt te plakken op de zanger.

'Ageless’ is de titel van de theatertour die Paul Michiels in het najaar van 2018 onderneemt. Daarin zal hij grasduinen in zijn favoriete wereldsongs en zijn eigen muzikale oeuvre.

Geruggesteund door zijn fantastische live-band:
Hervé Martens - toetsen
Vincent Pierins - bas
Eddy C - percussie
Chris Van Nauw - gitaar
Ibernice MacBean & Nina Babet - backing vocals
Dave Imby - drums

Bron: UiTinVlaanderen.be

PRAKTISCH

07/12/2018

20:15 tot 23:00

Kioskplein 25
3580 Beringen