Agenda

EXPO - DIT ZIEN WIJ

14.07
In de expo “Dit zien wij” worden 44 foto’s uit de Eerste Wereldoorlog geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s van bijzondere plekken in Limburg. 44 oude verhalen en 44 nieuwe verhalen. - Gratis toegang

44 OUDE verhalen: het erfgoed uit de Eerste Wereldoorlog
In de expo ontdek je het verhaal achter de Duitse negatieven: een bijzondere collectie van haarscherpe beelden waarmee de Duitsers het Belgisch kunstbezit tijdens de Eerste Wereldoorlog inventariseerden. Daarnaast zijn er foto’s uit de Eerste Wereldoorlog van lokale fotografen, aangevuld met de bijzondere verhalen erachter. Samen vormen ze een collectie van 44 foto’s met cultuurhistorische gebouwen die mee de identiteit van Limburg bepalen.

44 NIEUWE verhalen: het erfgoed van de toekomst
Tegenover die historische beelden vind je 44 hedendaagse beelden van plekken, landschappen en gebouwen, die de Limburger wil bewaren voor de toekomst: het resultaat van een fotowedstrijd waarvoor het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed 975 foto’s ontving. Daaruit selecteerde een jury er 44: één voor elke Limburgse gemeente. We interviewden de fotografen en polsten naar hun verhaal bij hun foto, bij die specifieke plek. Dat leverde 44 hedendaagse beelden én verhalen op over het erfgoed van de toekomst.

Het unieke contrast tussen heden en verleden, in 44 oude en hedendaagse beelden, werd ook vertaald naar een catalogus. De catalogus kost € 5.

Deze tentoonstelling kadert in het project “Limburg 1914-1918, Kleine Verhalen in een Groote Oorlog”.

PRAKTISCH

14/07/2018

Kioskplein 25
3580 Beringen