evenementen

AGENDA

eerste zondag juni:                                        Drieprovinciënroute

Een tocht door 3 provincies langs de mooiste natuurplekjes van Limburg, Vlaams- Brabant en Antwerpen. De Drieprovinciënroute doorkruist de gemeenten Beringen, Ham, Tessenderlo, Meerhout, Laakdal en Diest. Er is een grote tocht van 63 kilometer en een kleine van 35 kilometer. Op elke startplaats stop je voor een lekkere snack en is er animatie.

DRIEPROVINCIENROUTE.BE

 

zondag 16 juni:                                        Belgian Baloise Tour

De 89ste editie van de Baloise Belgium Tour (12 - 16 juni 2019) brengt een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start. Vier WorldTour-ploegen en de sterkste pro-continentale ploegen strijden tussen Sint-Niklaas en Beringen om de bloemen.

http://www.sport.be/baloisebelgiumtour/2019/nl/

 

eerste weekend augustus:                             Paal op Stelten

Maak je agenda vrij, want het plezantste festival in omstreken gaat door op 2, 3 en 4 augustus. Drie dagen doorspekt met optredens van de bovenste plank Vrijdagavond rockende gitaren, zaterdag dreunende beats en zondag liveacts uit de popscene.

De eerste namen zijn al bekend. Niemand minder dan Maxi Jazz ‘Faithless’ (UK) is deheadliner op zaterdagavond. Zondagnamiddag staan Lil’Kleine (NL), Natalia en Killer Queen (UK) op het podium. Houd de website in de gaten voor de volledige affiche.

PAALOPSTELTEN.BE

 

tweede weekend augustus:                           Halfoogstfeesten

De Halfoogstfeesten in 4 woorden? Dat zijn bier, proevertjes, animatie en muziek. En dat allemaal met een sfeervolle inkleding. De zomer op je bord, in je glas, op het podium en overal rondom je… ben jij er klaar voor?

HALFOOGSTFEESTENBEVERLO.BE

 

tweede weekend september:                         Mijnhappening

Tijdens de mijnhappening staat het mijnerfgoed in de kijker. Zaterdagavond kan je plaatsnemen op het Kioskplein voor film en gezelligheid. Zondag breiden de festiviteiten zichuit naar be-MINE met straattheater, muziek en kinderanimatie. De mijngebouwen en het

Mijnmuseum kan je bezoeken. Er zijn multiculturele eetkraampjes, een kunst- en ambachtenmarkt en gezellige terrassen. Heel wat te doen!

MIJNHAPPENING.BE

 

laatste zondag september:                             Bruegel in Beringen

Wapperende vlagjes, straatlampen gedoofd en sfeerlampjes in de lucht. Vuurkorvenknetteren en knisperen. Heerlijke geuren verspreiden zich rondom de eet- en biermarkt… Laat het duidelijk zijn: Bruegel in Beringen belooft een sfeervol weekend te worden. Brandmerk 29 september alvast in jouw agenda.

BRUEGELINBERINGEN.BE

 

laatste zondag november:                              Winterwandelingen op de terrils

 Info volgt ...

 

derde weekend december:                             Koersel Kerst

Koersel kerst is zoveel meer dan een kerstmarkt. Zijn het niet de glühwein en chocomelk die voor opwarming zorgen dan zijn het zeker de muzikale optredens. De kerstman heeft cadeautjes bij en er zijn kraampjes met lekkers. Kinderen leven zich uit in het kinderdorp, ouders lopen over de kerstmarkt. Vuurtjes knisperen en de kerstlichtjes fonkelen… laat het kerstfeest maar beginnen!

KOERSELKERST.BE

 

tijdens de kerstvakantie en de week ervoor:  be-MINE on-ICE

Onuitputtelijk schaatsplezier tijdens be-MINE on-ICE! Trek je handschoenen aan, want van 13 december tot en met 5 januari vriest het op be-MINE. Huur een paar schaatsen en waag je op het ijs. De schaatsbaan is overdekt en 300 vierkante meter groot. Koudetenen? Geen nood, na een warme choco of glühwein in de gezellige winterkroeg ben je zo terug opgewarmd.

BEMINEONICE.BE

 

zie voor overige activiteiten de UIT-agenda